A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Визирської сільської ради Одеського району Одеської області

17.02.2021 року відділ освіти, молоді та спорту провів семінар-нараду з виховної роботи

Дата: 19.02.2021 08:24
Кількість переглядів: 22

Булінг (від англійського bullying) – цькування, залякування, переслідування одного з членів колективу з боку інших представників. Така поведінка має на меті самоствердитися за рахунок когось, підпорядкувати особистість своїм інтересам або заслужити собі загальний авторитет.

Із проявами булінгу в Україні стикаються 8 із 10 дітей. Такі дані оприлюднили в Українському інституті дослідження екстремізму. Таке явище, як шкільне цькування однолітків, поширюється по всьому світу, бо насильницька модель поведінки стає дедалі популярнішою.

На жаль, сьогодні булінг є гострою проблемою, яку не можна замовчувати і потрібно негайно вирішувати. Але найкраще – це попередити виникнення ситуацій жорстокого поводження та приниження. В цьому напрямку співпраця освітян, поліції, соціальних служб є вкрай важливою і необхідною.

Саме про це йшлося на семінарі-нараді з виховної роботи, яку провів відділ освіти, молоді та спорту. У заході взяли участь: старший інспектор сектору ювенальної превенції Одеського районного управління поліції № 2 Олена Федорівна Пастернак, начальник служби у справах дітей Визирської сільської ради Надія Петрівна Бритченко, директор центру надання соціальних послуг Визирської сільської ради Людмила Володимирівна Хараїм, працівники відділу освіти, молоді та спорту, керівники закладів освіти, заступники директорів з виховної роботи, соціальні педагоги та практичні психологи.

В ході розширеної наради присутнім було повідомлено про утворення Координаційної ради з питань попередження та профілактики правопорушень, дитячої бездоглядності та захисту прав здобувачів освіти при відділі освіти, молоді та спорту Визирської сільської ради, розглянуто нормативно-правову базу щодо профілактики правопорушень та булінгу у закладах освіти. Інспектором сектору ювенальної превенції були надані рекомендації щодо профілактики проявів булінгу в учнівському середовищі.

В другій частині заходу практичним психологом опорного закладу освіти «Першотравневий ліцей» Світланою Володимирівною Мураховською, проведено тренінгове заняття «Цінності життя. Життя як цінність» із заступниками директорів з навчально-виховної роботи.


« повернутися

Вхід для адміністратора