A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Визирської сільської ради Одеського району Одеської області

Безоплатна правова допомога

Дата: 21.04.2020 15:29
Кількість переглядів: 18

 

Шановні відвідувачі!

Департамент освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 18.02.2020 №1/9-94 «Про виконання Державної соціальної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2021 року» інформує про наступне.

Держава гарантує кожному громадянину право на отримання безоплатної правової допомоги. Для отримання такої допомоги варто зателефонувати за номером Єдиного контакт-центру 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів). 

Важливо: діти мають право безоплатно отримати послуги адвоката (складання заяв, представництво в суді).

Учасники освітнього процесу для оперативного вирішення питань, що стосуються збереження життя та здоров’я, захисту прав та інтересів дитини, можуть звертатися за номером телефону 1547 Урядової гарячої лінії з попередження домашнього насильства; телефонними номерами Національної дитячої гарячої лінії 0 800 500 225 або 116 111 (для дзвінків з мобільного) та керівників або педагогічних працівників закладів освіти Визирської сільської ради відповідно до посадових обов’язків.

Гіперпосилання на офіційний веб-сайт системи Безоплатної правової допомоги (//legalaid.gov.ua/). Банери для розміщення знаходяться за посиланням: //bit.do/legalaid.Карпе.

Обізнаність учасників освітнього процесу про вказану вище можливість в результаті призведе до зменшення кількості випадків, коли через свою необізнаність людина, яка опинилась у складній життєвій ситуації, обирає помилкову модель поведінки і лише погіршує своє становище.


« повернутися

Вхід для адміністратора