A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Визирської сільської ради Одеського району Одеської області

У Першотравневому НВК очільники навчальних закладів Визирської громади обговорювали запобіжні міри щодо захворюваності учнів на грип

Дата: 27.03.2020 16:44
Кількість переглядів: 16

У Першотравневому НВК відбулася нарада керівників шкіл та дитсадків Визирської ОТГ. Мета зустрічі - запобіжні міри проти сезонних хвороб.

Інформацію про сезонні захворювання - на кір та дифтерію, про спалах грипу та ГРВІ, та про важливість щеплень обговорювали директори шкіл та завідувачі дитячих садків на робочій нараді у Першотравневому НВК.
Завдяки карантину спалахів грипу та ГРВІ більш не зафіксовано.
Наразі по Україні фіксуються поодинокі випадки дифтерії. В Одеської області в січні було зафіксовано такий випадок у Кілійському районі. Тому роз’яснювальна робота з керівництвом навчальних закладів, з учнями, з батьками, які є противниками щеплення дітей, дуже важлива, підкреслюють фахівці. Учасникам зустрічі розповіли, що вакцини проти дифтерії не мають такого стійкого імунітету, як проти кору, тому ці щеплення повторюються через певні проміжки часу, для цього є графіки. Доросла людина повинна щеплюватися один раз на 10 років. Для дітей молодшого віку використовується АКДП, де є й вакцина проти кашлюку, а з 6-річного віку та дорослих вакцинують тільки проти дифтерії та правця.

"Треба обов’язково щеплюватися, ми жителі сільської місцевості, ми всі контактуємо з ґрунтом, це джерело зараження на правець", - Олена Сурженко, заступник головного лікаря, дитинства та материнства Лиманського ЦПМСД.

Вона також додала, що зараз всі вакцини сертифіковані й отримуються медзакладами централізовано, тому відповідають усім вимогам. Вакцини є в усіх медичних закладах. Вважається, якщо населення щеплене на 95%, тільки тоді можна уникнути шансів на епідемію. На жаль, ані в районі, ані в області таких відсотків немає.

"Відносно дітей, яким за медичними показниками не можна щеплюватися, або невакцинованих за переконаннями батьків, також фахівці дали пояснення. Заборон на навчання нещеплених дітей фактично немає, але це група ризику. Якщо буде спалах якої-небудь хвороби, має набрати чинності спільний наказ про те, що такі діти в цей період не будуть допущені до занять, з ними буде організовано або індивідуальна форма навчання, або дистанційна, відповідно до потреб й віку дитини", - Валентина Харламбова, начальник відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільради.

Список нещеплених учнів повинен постійно оновлюватися, підкреслила чиновник. Враховуючи ситуацію, фахівці намагаються максимально активно проводити інформаційну роботу з тим, щоб все ж таки дітей вакцинувати. Крім загрози спалаху будь-яких з сезонних захворювань, також говорили й про підготовку до оздоровчого періоду. Бо при розподілі путівок до стаціонарних дитячих таборів головна умова - усі щеплення відповідно до віку дитини.


« повернутися

Вхід для адміністратора